Thursday, February 10, 2022

GLEDE SLOVENSKE POLICIJE IN TAKOIMENOVANIH LEVIH IN DESNIH: Še v roku 24 ur skoraj da istega dne leta 2009 tik pred mojim rojstnim dnem ZA KAR STA OBA TRDILA JE DARILO ko sta me pretepala sedanji generalni direktor policije Anton Olaj(bivši direktor policije v Novem mestu) in nekdanji policist Branko Drkušić, se je v menda "samo" v vinjenem stanju popolnoma nor(definitvno šizofrenik) Branko Drkušić v Ljubljani pribil nosečnici iz Šmarjeških Toplic in jo skorajda ubil(niti pol dneva ni minilo od pretepanja oziroma kakor sta ga Olaj in Branko Drkušić imenovala "darilo za rojstni dan" - moj rojstni dan je 9 december)

Šizofrenik Branko Drkušić je bil bajda tako nor, da mu niti Ljubljanska in Novomeška psihiatrija nista mogla dopovedati kriminalnih dejanj - se jih ni zavedal lep čas. Tisti ki je prihitel v bran obeh pa je Bila Kresalka katere Gantar(ista skupina z Golobičem, Fajon etc.) te dni trdi da je dobil policijsko vabilo in kazen za 250 Evrov zaradi popolnoma nepravne podlage kateri pa je seveda podlegel kot vzornik saj vsi skupaj so ČETNIKI katerih prijatelji bivajo v Beogradu. Janša katerega pa da branijo Ogulin in Olaj pa mora biti Janša sicer Pahorja in Fajonove nebi bilo. Na mislih jim rojijo volitve in pa seveda kakor vidite terror(zastrahovanje svobode izražanja) preko družbenih omrežij. 

Hojs je imel in ima direkt kontakt z gospo Ražnjatovičevo(bivšo Arkanovo) prav tako pa z Miloševiči, Šešlji, Karađiči in prav tako vsi tukaj omenjeni saj me nebi prevažali v Bosno in Srbijo kar na lepe oči iz Kučanove Slovenije od leta 1995...

Ni bil pa Branko in ne Olaj kateri bi zanimal Slovensko psihiatrijo - po incidentu med katerim bi norec skoraj da pokončal nosečnico iz Šmarjeških toplic so mene vrgli v norišnico Ljubljana Polje dve leti pozneje.
 
Med gonjenjem v smer Šamrjeških toplic leta 2015 menda pa me je gospa iz Šmerjeških toplic ki je preživela nesrečo(vse se je zvedlo kdo, kako -  in zakaj ker se je Slovenska policija leta 2009 popolnoma deskreditirila - osmešila z omenjenim SRAMOTNIM dejanjem kot še samo enim več v nizu sramot ki so jih posamezniki v policijskih uniformah nakopavali celotni Slovenski policiji - obnašanje policijskih posameznikov ki so sodelovali v mojem primeru pa je mejilo na skrajne meje umobolnih agresivnih impulzivno regirajočih se pacijentov za katero pa so mislili omenjeni da je pač po šerifovsko in dovoljeno vse kakor v Srbiji - policija vpletena v moj primer se je od leta 1995 pa do leta 2010 tako radikalizirala, da je menda prišlo do temeljitih sprememb ker je bilo že nevzdržno kakor za okolje kakor za same zaposlene na policiji kakor za poslance ki so mi prav tako reportirali) le srečala in goniče ki so me imeli v rokah zdrogirana uprašala pred mano v obraz zakaj so mene vtaknili v Ljubljana Polje in ne Brankota...

Imajo Gantarji, Golobiči, Kresalka, etc. toliko z levico kot imam sam z lanskim snegom. Denar od Nizozemskega kralja so kradli do katerega je Golobič prišel prav preko mojega primera na moje osebno priporočilo in obljubo kralju da bo menda pomagal z svojo druščino....

Vir cestne nesreče in obravnave obeh https://old.delo.si/novice/kronika/trdi-da-je-bil-po-nesreci-nezakonito-premescen.html



Trdi, da je bil po nesreči nezakonito premeščen

Nekdanji direktor PU Novo mesto Anton Olaj je pred štirimi leti odstopil in bil premeščen, zdaj toži delodajalca.
Objavljeno
28. februar 2014 18.58



Aleksander Brudar

Ljubljana – Nekdanji direktor PU Novo mesto Anton Olaj od nekdanjega delodajalca zahteva razveljavitev sklepa o premestitvi in vrnitev položajnega dodatka. Leta 2010 je zaradi prometne nesreče, v katero je bil vpleten zdaj že upokojeni policist Branko Drkušić, odstopil s položaja direktorja.

Na delovnem sodišču v Ljubljani je bila prva obravnava v primeru nekdanjega direktorja PU Novo mesto Antona Olaja, ki nekdanjega delodajalca, ministrstvo za notranje zadeve, toži zaradi – kot trdi – nezakonite premestitve na drugo delovno mesto.

Usodna prometna nesreča

Zgodba sega v februar leta 2010, ko je Olaj odstopil zaradi objektivne odgovornosti, povezane z obravnavo prometne nesreče, ki se je zgodila 3. decembra 2009.

Zdaj že upokojeni policist Branko Drkušić je namreč takrat okoli pol četrte ure zjutraj, ko se je vračal s prednovoletne zabave, trčil v vozilo nosečnice Anje Gašperšič iz Šmarjeških Toplic. Ta je bila pri tem huje ranjena, imela je kompliciran zlom noge, rane na okončini in trebuhu pa so ji oskrbeli s 34 šivi, odstranili so ji del tankega črevesa. Zdravniki so jo tako komaj rešili pri življenju, sam plod pa so rešili z operacijo.


V javnosti je po nesreči završalo, ko se je izvedelo, da je nesrečo povzročil policist in da so ga pri tem podpirali tudi njegovi kolegi, ki so takrat obravnavali nesrečo.

Ti namreč pri Drkušiću niso opravili alkotesta, navkljub resnosti posledic trka pa njegove morebitne pijanosti niso preverjali niti v novomeški bolnišnici, saj tega od njih pač nihče ni zahteval. Trije v preiskavo nesreče vpleteni policisti so jo zaradi tega odnesli le z opominom, Drkušić pa se je morebitni disciplinski sankciji izognil tako, da se je na hitro upokojil. Septembra lani je bil zaradi nesreče nepravnomočno obsojen na leto dni pogojnega zapora.

Premestitev in »projekti«

Olaj je bil po nesreči premeščen na drugo delovno mesto v Ljubljano, kjer se je na Generalni policijski upravi do upokojitve oktobra 2012, kot je povedal na včerajšnji obravnavi, »ukvarjal s projekti«.

Da je bil sklep o njegovi premestitvi nezakonit, je prepričan še zdaj. S tožbo tako zahteva razveljavitev sklepa o premestitvi in vrnitev položajnega dodatka, ki bi ga v primeru, da ne bi bil premeščen, dobival do dneva upokojitve.

Državno pravobranilstvo, ki v tem primeru zastopa MNZ, vztraja, da je bila Olajeva prerazporeditev zakonita in v skladu z določbo tretjega odstavka 149. člena zakona o javnih uslužbencev. V zvezi z zahtevo po izplačilu položajnega dodatka pa meni, da bi moral Olaj, ki se v tem primeru zastopa sam, zadnjega zneskovno opredeliti.

Sojenje se bo nadaljevalo 2. aprila.




REGA REGA KVAK KVAK - VSI ISTE VRESTE DRUG PROTI DRUGEMU ZA ŠE ENE UKRADENE VOLITVE BORUTA PAHORJA IN JANEZA JANŠE - VSE SAMO RESNICE NE OZIROMA VSE SAMO DA RESNICE NE !!!



Olaj po Gantarju še nad novinarja Zgago, zaradi kritike na Twitterju mu grozi celo zaporna kazen
548. Feb 2022, 11:59Posodobljeno: 17:58 / 08.2.20


Neusmiljen boj proti kritikom oblasti se nadaljuje, policija zaradi razžalitve generalnega direktorja policije Antona Olaja preganja tudi dolgoletnega raziskovalnega novinarja Blaža Zgago.

Bobo
Generalni direktor policije Anton Olaj


Ne zamudite naših objav na Facebooku in Instagramu

Gantarju 250-evrska globa zaradi zapisa o policistih na Twitterju

Kot smo poročali nedavno, je nekdanji poslanec in minister Pavel Gantar na dom prejel odločbo, v katerem mu je policija izrekla globo za prekršek. Kaj kaznivega je storil? Generalnega direktorja policije Antona Olaja je zmotila njegova opazka na Twitterju, kjer je zapisal: »Res je! Po mestu krožijo organizirane tolpe državljanov, ki na nič hudega sluteče ljudi mečejo solzivec in jih polivajo z vodo!« Olaja ni pomirila niti njegova poznejša obrazložitev, da je šlo za ironičen zapis, zato je na policijo podal prijavo zaradi razžalitve. Olaj se je namreč počutil prizadetega, Gantar pa si je na podlagi zakona o varstvu javnega reda in miru prislužil 250 evrov težko kazen.

Z gumenjakom po Krki

Medtem so na portalu necenzurirano.si razkrili, da se Olaj tudi zasebno druži s policisti, ki v njegovem imenu preganjajo kritike oblasti. Olaj je namreč prijavo zoper Gantarja podal na policijsko postajo v Dolenjskih Toplicah, ker ima kot kaže dobre prijatelje. Glede na fotografije, ki so jih včeraj objavili na portalu, se je Olaj skupaj s komandirjem policijske postaje Dolenjske Toplice Tomažem Agničem in njegovim namestnikom Boštjanom Klobučarjem 4. julija lani z gumenjakom, na katerem sta sedela še dolgoletni vodja lokalnega odbora SDS v Novem mestu Bojan Kekec in direktor tamkajšnje policijske uprave Janez Ogulin, spustil po Krki. Družili so se namreč med prireditvijo Dolenjski dnevi na Krki, ki jo vsako leto organizira občina Straža. Olaj je nato manj kot tri mesece pozneje na isto policijsko postajo vložil prijavo proti Gantarju, ki se je končala z izrekom prekrškovne globe, kar postavlja pod velik vprašaj neodvisnost, s tem pa tudi zakonitost vodenja postopka proti Gantarju.


Naslednji na vrsti Zgaga

To sicer ni bil edini postopek, ki ga je Olaj sprožil proti kritikom. Poleg Gantarja je ovadil tudi poslanca Socialnih demokratov Matjaža Nemca, sicer člana predsednika komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (KNOVS). Nazadnje je sprožil kazenski pregon uporabnika Twitterja z imenom Amarok Subalpine zaradi suma kaznivega dejanja razžalitve, kot kaže pa je udaril tudi po slovenskemu raziskovalnemu novinarju Blažu Zgagi.

Ta je danes na Twitterju sporočil, da je Olaj zoper njega sprožil kazenski pregon, zaradi česar mu po lastnih besedah grozi »do šest mesecev zapora.« Kot je razvidno iz odločbe, se mora zaradi očitkov kaznivega dejanja razžalitve v četrtek zglasiti na oddeleku za gospodarsko kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije, kjer ga čaka zaslišanje. Očitajo mu namreč, da je med 20. februarjem in 27. novembrom objavil več zapisov, ki »posegajo v čast in dobro ime generalnega direktorja ter dobro ime policije kot državnega organa.«

Skupaj gre za 35 tvitov, v katerih je kritiziral delo policije in Olaja. Kot je poudaril Zgaga, gre za »hud napad na svobodo izražanja,« s katerim želijo »utišati vse kritične glasove zoper skrajno desno vlado korumpiranega Janeza Janše. Gre za zlorabo policije za politični pregon. Za obrambo svobode govora bom uporabil vsa pravna in druga sredstva.«

No comments:

Post a Comment