Wednesday, February 9, 2022

ONE BIG GERMAN PROBLEM - HUNGARY AGAIN NOTHING MORE THAN GERMAN EXTENSION: Janez Janša dober menda vsaj za Madžare ki po Sloveniji operirajo z Nemškim denarjem - Od Planeta TV, Lendavskih term, Nove KBM, SKB, pa vse do OMVja in šoping centrov pa morda celo do tira dva med Divačo in Koprom - ČE BI SE LE LAHKO POKRALO VSE KAR SE POKRASTI DA IN POTEM ŠE KAR PREDHODNO NI ŠLO Z LAHKOTO

Sem že utemeljil da je posla z izdajalci Slovenskega naroda ki stremijo v vse strani samo napram interesom Slovenije ne. Dvomim pa tudi da bo Nemški denar iz rok Madžarov v Kučanovi Sloveniji imel pozitiven učinek vedno bolj in bolj razcepljen narod.

Še kako se splača igrati bedaka in trditi da si cepljen z Sputnikom hehehe...
 
Translated title reads: Janez Janša is supposedly good at least for Hungarians who operate with German money in Slovenia - From Planet TV, Lendavske terme, Nova KBM, SKB, all the way to OMV and shopping centers and maybe even to rail track #2  between Divača and Koper  - IF ONLY EVERYTHING THAT CAN BE STOLEN COULD BE STOLLEN....I have already argued there is no deal from my end with the traitors of the Slovenian nation who strive in all directions with exception to interests of Slovenian nation. I also doubt that German money from the hands of the Hungarians in Kučan's Slovenia will have a positive effect on an increasingly divided nation.
 

Vse to so že pri nas kupili Madžari(od Janš in Kučanov)...

 
Politično in ekonomsko motiviranih investicij madžarskih poslovnežev pri nas vse več.

Kot smo poročali, je madžarska skupina Mol podpisala pogodbo o nakupu 92,25-odstotnega deleža v družbi OMV Slovenija, 7,75-odstotni delež pa že ima. Dogovorjena kupnina za celotni delež znaša 301 milijon evrov. Če nakup odobrijo organi za varstvo konkurence, bo Mol imel v Sloveniji 173 bencinskih servisov.

Madžarske naložbe, ki so v preteklih desetletjih na letni ravni znašale povprečno 50 milijonov evrov, se od leta 2019, ko je Madžarska banka OTP kupila SKB banko, krepijo. 

Madžari najprej kupili SKB 

Madžarska banka OTP se je s francosko bančno skupino Societe Generale za nakup banke SKB dogovorila maja 2019, četrta največja slovenska banka pa je del skupine OTP postala sredi decembra lani. OTP je za SKB banko odštela 323 milijonov evrov. Prvi mož OTP banke Sandor Csanyi ni skrival ambicij, da bi kupil še Abanko, razkril pa je tudi, da je pred leti že poskusil z nakupom Nove KBM v privatizacijskem postopku.



Nato pa še Novo KBM Kar Csanyiju ni uspelo pred leti, mu je uspelo maja letos, ko je madžarska OTP Bank podpisala pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža Nove KBM, ki je pred tem postala 100-odstotna lastnica državne ABanke, kar je bila največja združitev v slovenskem bančnem sektorju. Nova KBM obvladuje 20,5 odstotkov trga v Sloveniji in je druga največja banka v državi. Tiskovna agencija Reuters je sredi aprila pisala, da bi bil prevzem Nove KBM lahko vreden skoraj milijardo evrov. Nakup Nove KBM naj bi bil zaključen v drugem četrtletju prihodnjega leta, s tem pa bo v Sloveniji nastala največja bančna skupina, večja od NLB. Skupina OTP bo z združitvijo Nove KBM in SKB banke po lanski bilančni vsoti konsolidirala dobrih 29 odstotkov trga, kar pomeni, da bo s prvega mesta izrinila NLB. Odločitev o madžarski investiciji v gradnjo 2. tira še ni dokončna. Finančna konstrukcija za izgradnjo železniškega tira Divača‒Koper je zaprta, vendar vlada Janeza Janše še naprej obuja idejo o vstopu tujega kapitala v podjetje za izgradnjo drugega tira. Pobuda za sklenitev sporazuma z Madžarsko, po katerem bi Madžari s finančnim vložkom vstopili v podjetje 2TDK, v zameno pa bi bili deležni nekaterih ugodnosti, je tako še vedno aktualna. 

Madžari bodo investirali v Emonico Bančništvo pa ni edina industrija, ki v Sloveniji zanima madžarskega bančnega magnata. Njegovo podjetje Metoda Inveast bo v investiralo tudi v nov potniški center Emonika na območju današnje železniške in glavne avtobusne postaje v Ljubljani. Projekt izgradnje Emonice je ocenjen na 387 milijonov evrov, družba Mendota Invest, katere ustanoviteljica je madžarska banka OTP bo investirala v komercialni del, ki obsega trgovsko in zabaviščno središče, poslovno stavbo ter hotel, pa bo vlagala družba Mendota Invest, katere ustanoviteljica je madžarska banka OTP. V madžarske roke tudi slovenska televizija Madžarski vlagatelji so julija lani za skoraj pet milijonov evrov kupili slovensko televizijo Planet TV, ki je bila v lasti državnega Telekoma Slovenije. Kupec Planet TV je bilo madžarsko podjetje TV2 Média Csoport Zrt. Med ključnimi lastniki TV2 pa je Jozsef Vida, eden izmed najbogatejših Madžarov, ki ga povezujejo s poslovnim krogom blizu vladajoči madžarski stranki Viktorja Orbana Fidesz. Madžari lastniki Novatv24 Leta 2017 so novi največji lastniki družbe Novatv24.si postala tri madžarska medijska podjetja, ki naj bi bila del vplivnega kroga okoli madžarskega premiera Orbana. Lastništvo Nove24.si je sicer precej zavito v meglo, med solastniki pa so tudi člani Slovenske demokratske stranke (SDS). Investicije v lendavske terme in nogometno akademijo Terme Lendava je leta 2019 s ponudbo, tri milijone višjo od druge najvišje ponudbe, kupil madžarski državni sklad Comitatus-Energia, ki je v 100-odstotni državni lasti. Za dotrajani hotel Lipa, apartmajsko naselje Lipov gaj, kamp, pet hotelskih bazenov in zemljišče v neposredni bližini nogometnih igrišč, na katerem je mogoče zgraditi še en hotel, so Madžari odšteli devet milijonov evrov, novembra lani pa so Terme Lendava dokapitalizirali z dvema milijonoma evrov. Nogometno društvo Lendava 1903 (ND Lendava) pa bo od Madžarske za razvoj sodobne nogometne akademije prejelo 6,4 milijona evrov investicij. Glavni investitor je madžarski gradbinec Gabor Vegh, ki prihaja iz kroga madžarskega premierja Viktorja Orbana, na petih hektarjih poleg igrišč in spremljevalnih objektov gradi še prostor za rekreacijo občanov in športni turizem.





WHAT EUROPA - WHOSE SLOVENIA/SLOVAKIA/ CROATIA/ UKRAINE AND POLAND IS WHAT I DO LIKE TO KNOW...
 
@ORBAN - WHAT ABOUT THE MONEY YOU AND YOUR GERMAN GOVERNMENT OWES !!????


Hungary will calm on Ukrainian issue - ensure safety/friendliness from the distance.


UNCLE GOOGLE ANSWERS ALL YOUR QUESTIONS https://ausertimes-blogspot-com.translate.goog/2022/02/uncle-google-answers-all-your-questions.html?_x_tr_sl=sl&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=sl&_x_tr_pto=wapp FOR YOU EVEN THOSE YOU DON'T ASK: Slovaks protests (so yahoo and other goons claim) US defense treaty - but is it truth and what (why) are Slovaks truly afraid !! ???? See from Western perspective how one news covers the truth


No comments:

Post a Comment