Saturday, June 24, 2023

LOJZE PETERLE POVE - Proslava 20 let genocida v Jugoslaviji in 33 v samostojni Sloveniji

CERKEV KOT VSI VEMO JE BILA MED DRUGO SVETOVNO VOJNO EPICENTER FAŠIZMA V OKUPIRANI SLOVENIJI.
Video can be seen also at  https://youtu.be/KMa_22elh7Q OR    OR    OR   

GRE ZA CELOTNE NARODE IN NE SAMO POSAMEZNIKE DA SE JIH HOČE NA VSAK NAČIN IZKLJUČEVATI IZ MEDNARODNE SKUPNOSTI(ŽIVLJENJA - OBSTOJA) ZATO NE DOVOLITE MRLIČEM DA VAS ŠE NAPREJ VLEČEJO V SVOJE GROBOVE KJERKOLI PO SVETU. PROSTORA ZA FAŠIZEM ALI NACIZEM NI NIKJER NITI V NEMČIJI NO DOVOLJEN. ENAČENJE FAŠIZMA/NACIZMA Z KOMUNIZMOM JE ZLOČIN PROTI ČLOVEŠTVU ŠE POSEBAJ KER JE SLEDNJE V UPORABI ZA ZGORAJ OMENJENO.

V Sloveniji sploh nismo nikdar imeli komunizma pred drugo svetovno vojno tako da govor o komunizmu z tem da je slednje bilo krivo za poboje tistih ki so sodelovali z okupatorjem v namen uničenja naroda je kot Peterle sam ve - norost laži s katero UDBA sama še naprej strupi. Bila je takoimenovana KRALJEVINA Srbov Hrvatov in Slovencev v kateri je kakor v povojni Jugoslaviji šlo za etnično čiščenje v imenu velike Srbije.


Ne morem ploskati ljudem, ki so ukinili dan spomina na žrtve komunizma


Lojze Peterle, prvi predsednik vlade, je pojasnil, zakaj ga ne bo na proslavo ob dnevu državnosti

Ne čutim praznične prešernosti v srcu glede na to, da imamo na delu oblast, ki uporablja osamosvojitev za nove nepotrebne delitve. Ne morem ploskati ljudem, ki so ukinili dan spomina na žrtve komunizma, ki je prav tako povezan z osamosvojitvijo. Brez osamosvojitve ne bi sprejeli evropskega stališča proti vsem trem totalitarizmom. Če sem na proslavi, želim praznovati - in ne vidim podlage za to.

No comments:

Post a Comment