Tuesday, October 11, 2022

Po besedah Slovenskih zločincev med izživljanjem pred računalnikom je bil najbolj dobrosrčen Slovenski predsednik Milan Kučan - ki bajda je tudi mene pomilostil sam pa mu nebom oprostil za zločine niti ko bo zgnil v zemlji/sedel v žari

Zdrogiran dobro pretepen in po enem mesecu pretepanj(tako se je delalo in se dela v Soveniji zadnjih 28 let najmanj - toliko sem sam iskusil in vem) predstavljen z različnimi

scenariji med katerimi so Slovenseki medijski UDBAŠI ponavljali Milanu Kučanu v prid zahtevane milostne poglede na starega zakrknjenega zločinca - pretepanja med postopkom MK Ultra so Slovenski policiji in Slovenskemu tožilstvu služila za uničenje človeške psihe na keteri so upali bojo gradili VSAJ milejše oblike mojih pogledov in to ne samo na zločinca temveč prav tako na ostale zločine ki so se odvijali v imenu Kučana/Pahorja/ Fajonove...pretepanja in smrtne grožnje so potekala preko popolnih deprivacij spanja(teden ali pa celo dva - ko niso gonili na sprehode so ubijali pred  računalnikom prav tako z prisilnim forsiranjem nespanja med katerimi so usiljevali svoje poglede) in so presegala človeške zmogljivosti telesa v pomenu fizične isčrpanosti...končala so sevedno z spancem in "pozitivnim" pranjem možganov češ da je zdaj vse v redu in kako so moji sovražniki moji prijatelji le dabi jih in njihove poglede tako videval bo vse v redu...

Ne samo pred tovarno Zdravil Krka sem se naučil da več ne štopam ampak isto sem ponovil včeraj na potepu v Brežicah na glavnem izhodnem rondoju kjer je Fajonova pogojevala med izživljanjem MK Ultre poglede bivših JUGO komunistev celo z bodočim štopanjem - če nebojo v mejah "dogovorov"(je gospa dobro vedela kako bo z mojo finančno situacijo in kako bom priromal iz Novega mesta menjat Poljski denar) da bom stal celoten dan brez prevoza v Novo mesto kar v mojih okoliščinah ni bilo najbolj zaželjeno - po maškeradi znanih Brežiških obzov ki so se prav naslajali ob mojem štopanju(obrazih ki so sodelovali v Fajonovih MK Ultra čistkah - obrazi ki so se med postopkom MK Ultra ponovno in ponovno naslikavali na Brežiškem kržišču kjer so posiljevali med izživljanjem vrnitev Novo mesto - to so bivši komunisti ponavljali preko let najmanj 20 krat - pretepanje od hiše do hiše je bila dobrodošlica ki se je kar nekajkrat v Brežicah kamor nagnan na postopanje z UDBAŠKIMI junaki začela kar na Brežiški policijski postaji potem pa po obilem izživljanju na MK Ultra "avtoštop") celotnih 20 minut sem se premaknil preko hriba ven iz mestnega območja in tako odhitel nazaj v Novo mesto....moje romanje v Brežice kamor sem prispel na nogah predhodno noč(moj namen je bil Zagreb vendar sem ugotovil da mi nebo uspelo zaradi neprespane noči - temperatura se spustila v podhlajenost pa sem plan katerega naj bi izvajala množica vključno z psihiatrinjo Prokšljevo opustil - Prokšljeva je uspela priromati v Zagreb na svojih nogah že davnega 2004 samo da je gospodična tam imela v bloku svoje Zagrebške prijatelje pri katerih je nočevala popolnoma nedrugače pa je bilo z drugimi heroji ki so najemali sobe celo za romarsko pot v Brežice) bi se zame sicer lako končalo z tragedijo...tovrstne tragedije so v Slovenski politiki uspeh. Očitno je in ne samo v primeru Kučana, da NE GRE za predsednike(izjemoma če Slovenski narod čuti da je potreben njegov popolni izbris - izbris narododnosti)....se še ni zgodilo da bi zločinci in v tem primeru(če že ne iz Krambergerjeva primera razvidno) JUGO krvniki domorodcev Slovenije pomiloščevali svoje žrtve pa se tudi v mojem primeru nikdar in nikoli nebo.


@Slovenskemu narodu - vašu zastavo so dobro prerešetali v Ukrajini....pa še jo bojo - je šele začetek. Videli boste skupaj s tistimi za katerimi stojite kolikšen je svet(mene so si tujci iz zahoda zapomnili kot nekoga ki je med pretepanji neumorno trdil da je Slovenec - vas skupaj z Srpskimi četniki in Rusi pa DANES DOKAZANO po dejanjih katera naj bi ta Slovenec zastopal).

Fajonova je trdila bo Kučana umaknila iz političnega prizoršča če bo to potrebno a ima tudi sama problem skupaj z Pahorjem/Golobičem...ne prosim milosti in nikdar nisem...zahtevam pravico. PRAVICO DO OBSTOJA(zanikano skoraj 51 let) SLOVENSKI IN SLOVENKE KAKOR SE ŽE IMENUJETE. Pravica kakor je Pahor naglaševal je lahko prasica - bo prasica za vse....
Kdo je bil najbolj milosten predsednik?


Predsednik države Borut Pahor pomilostitvam zapornikov ni naklonjen, saj je v svojih dveh mandatih ugodil le osmim prošnjam za pomilostitev, o petih se še ni odločil. Največ pomilostitev je izdal prvi predsednik države Milan Kučan, v desetih letih 200.
borut pahor pl2
Primož Lavre
Predsednik Borut Pahor je ugodil le osmim prošnjam za pomilostitev od 492 vlog, kar nista niti dva odstotka. O petih prošnjah sicer še ni odločil. Prvi predsednik republike Milan Kučan je v dveh mandatih prejel 910 pomilostitvenih vlog, zeleno luč jih je dobilo 200 ali okoli 23 odstotkov.

»Predsednik republike Borut Pahor ima do pomiloščanja zelo zadržan odnos,« so za naš časopis pojasnili v predsednikovem uradu. Predsednik Pahor meni, da mora vsak akt pomilostitve nositi močno sporočilo, utemeljitev zanj pa trdno pojasnilo. »Sporočilo pomilostitve govori samo zase, kljub temu ali še tem bolj zato, ker gre pri pomilostitvah za akt milosti, ki jo podeli predsednik, in predsednik svoje odločitve ni dolžan obrazložiti,« so dodali v uradu.

Predsednik Pahor je v prvem mandatu prejel 308 prošenj za pomilostitev, ugodil je štirim. Za štiri pomilostitve se je odločil tudi v tem mandatu, o petih prošnjah še ni odločil. V tem mandatu je sicer prejel 184 pomilostitvenih prošenj.


Milan Kučan
Profimedia
Najbolj milosten je bil Milan Kučan.

Kučan in Drnovšek ugodila velikemu številu prošenj

Bistveno bolj milosten do kaznjencev, ki so jim sodišča naložila zaporno kazen, je bil prvi predsednik države Milan Kučan. V prvem mandatu med letoma 1992 in 1997 je pozitiven odgovor dobila tretjina prošenj. Na urad predsednika je prispelo 460 vlog za pomilostitev, predsednik Kučan je ugodil 154 primerom. V drugem mandatu med letoma 1997 in 2002 je zeleno luč predsednika dobila desetina prošenj, od 450 vlog se je predsednik za pomilostitev odločil v 46 primerih.

Precej radodaren s pomilostitvami je bil tudi drugi predsednik države Janez Drnovšek, a vseeno ne toliko kot njegov predhodnik. Na njegov naslov je prispelo 695 pomilostitvenih prošenj, ugodil je 99. Še manj pomilostitev je odredil tretji predsednik države Danilo Türk; od 547 prispelih vlog se je za pomilostitev odločil v 19 primerih.

Želeli smo izvedeti, kakšne so okoliščine, ki vplivajo na odločitev predsednika v zvezi s pomilostitvami, pa tudi, pri kakšni teži kaznivega dejanja ima zapornik sploh možnost pomilostitve. Za težja kazniva dejanja zoper življenje in telo (na primer umor, posilstvo, nasilništvo …) verjetno možnosti za pomilostitev ni. V uradu predsednika so navedli, da predsednik svoje odločitve v zvezi s pomilostitvijo ni dolžan obrazložiti. Pojasnili so tudi, da podrobnejših podatkov v zvezi s prošnjami za pomilostitve ne zbirajo.

Janez Drnovšek
STA
Predsednik Janez Drnovšek je ugodil 99 prošnjam, predsednik Danilo Türk se je za pomilostitev odločil v 19 primerih. Drnovšek in Türk sta imela vsak po en petletni predsedniški mandat.

Predsednik zadnji v vrsti, ki odloča o pomilostitvi

A predsednik države ni prvi, v čigar roke pride prošnja za pomilostitev. O njej predhodno odločata pravosodno ministrstvo in resorni minister. »Pri nas se pomilostitveni postopek začne šele, ko prejmemo poročilo ministrstva, pristojnega za pravosodje, z mnenjem ministra. To poročilo na ministrstvu izdelajo, ko so tam zbrana in pridobljena vsa potrebna mnenja in listine. Potek pomilostitvenega postopka določata Zakon o pomilostitvi in Navodilo o delu sodišč v zvezi s pomilostitvenim postopkom. V zakonu o pomilostitvi in navodilu je določeno, katere listine in mnenja katerih institucij je treba pridobiti, preden v posameznem primeru predsednik republike odloči. Tako v vsakem pomilostitvenem postopku s svojimi mnenji sodelujejo pristojno sodišče, državno tožilstvo, ministrstvo, ki je pristojno za pravosodje, in posebna komisija, ki jo je imenoval predsednik republike. Ob navedenih v večini primerov s svojim mnenjem sodelujejo še pristojni center za socialno delo, zavod za prestajanje kazni zapora (predvsem, če je obsojenec že v zavodu) ter lečeči zdravnik. V pomilostitvenem postopku s svojimi mnenji torej sodeluje večje število institucij in strokovnjakov, ki vsak posamezen primer temeljito preučijo in svoja mnenja za predsednika republike tudi utemeljijo. Na podlagi vseh prejetih mnenj, na katera sicer formalno ni vezan, so mu pa v veliko pomoč pri odločitvi, predsednik republike sprejme odločitev v vsakem konkretnem primeru,« so o postopku pomilostitve kaznjencev še povedali v uradu predsednika republike.

No comments:

Post a Comment