Sunday, May 27, 2018

Notorious psychiatric hospital Ljubljana Polje(changed name into "University clinic" to full public) where they tortured me also burned documents about victims of political oppression in Slovenia

Story goes back to 2007, but nothing really changed - only worsened as you see.

Looks like Ljubljana/Belgrade/Moscow gestapo have lots of problems on their backs...they torture and murder people in there due to political(its just extermination process no different from the
one in Ukraine, but here for the sake of great Serbia previoulsy known as Yugoslavia) backgrounds and national origins(not only Slovenian, but also Bosnian as I well remember Bosnian individual who was stationed in same room with me - according to individual, they promised him money for exchange of electroshocks so he could claim injustice via court and he barely climbed out of asylum system alive) and burn files of victims afterwards... Name Vesna Švab appears again which according to Slovenian national media RTV Slovenia, realized that no less than 97 files disappeared...

Question  is how did she realized all those files disappeared - if you get me...

KICK SLOVENIA OUT OF EUROPEAN UNION AND UNITED NATIONS !!! SLOVENIA IS NOTHING MORE THAN MOSCOW'S(Belgrade) SATELLITE RAN BY SAME PEOPLE(CHETNIKS) AS THEY RAN YUGOSLAVIA !!!


From rtvslo.si:

Izredni nadzor na psihiatriji

Na Psihiatrični kliniki Ljubljana so uvedli izredni strokovni nadzor, da bi preverili obstoj dokumentov o političnih procesih.

Gre za dokumente, ki jih je RTV-ju izročil Zmago Jelinčič, pred sežigom pa jih je rešil uslužbenec psihiatrične bolnišnice. Direktor Psihiatrične klinike Miroslav Končina je sicer dejal, da po njegovem mnenju dokumentov, ki bi pričali o vpletenosti psihiatrov v Nagodetov proces, na kliniki nimajo. Dodal je še, da tudi, če bi kateri od psihiatrov kot sodni izvedenec sodeloval v procesu, mnenje, ki bi ga izdelal, ne bi bilo dokumentacija klinike, temveč zdravnika samega, torej ga v arhivih ne bi moglo biti. Jelinčič sicer zanika trditve, da naj bi mu dokumente posredoval odpuščeni psihiater Mladen Vrabič, zato njegov vir še ni znan. Tudi sam Vrabič je dejal, da ni odtujil nikakršnih dokumentov.

Direktor klinike: Gre za šikaniranje
Jelinčič psihiatrični kliniki sicer očita uničevanje dokumentov. Končina je v zvezi s tem dejal, da so se, kar se tiče hranjenja dokumentacije, znašli v "sivi luknji", saj jim po drugi strani informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar očita, da niso uničevali dokumentov, starejših od deset let, kar naj bi bilo protipravno. Celotno dogajanje zadnjih dni je sicer direktor označil kot "šikaniranje in neupravičen napad na kliniko".

Drži pa, da je predstojnica oddelka za klinično psihiatrijo Vesna Švab Miroslava Končino lani obvestila, da manjka 97 spisov pacientov, zaradi česar so tudi ovadili do zdaj neimenovano osebo. Niti Končina niti Švabova pa ne vesta, ali so bili med domnevno izginulimi dokumenti tudi spisi, povezani s povojnimi političnimi procesi.

Musarjeva bo opravila nadzor na kliniki
Na izjave Končine se je odzvala tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar in povedala, da je Končina "narobe razumel njeno razlago zakona o postopkih z dokumentacijo o pacientih". Zakon po njenem jasno določa, da je potrebno dokumentacijo pacientov uničiti deset let po smrti pacienta, po tem roku pa se lahko hranijo le podatki za potrebe znanstvenih raziskav. Opozorila je tudi, da morajo pred uničenjem dokumentacije poklicati strokovnjaki iz Arhiva Republike Slovenije, ki odberejo zgodovinsko primerno gradivo.

1 comment:

  1. My name is Mrs Aisha Mohamed, am a Citizen Of Qatar.Have you been looking for a loan?Do you need an urgent personal loan or business loan?contact Dr James Eric Finance Home he help me with a loan of $42,000 some days ago after been scammed of $2,800 from a woman claiming to been a loan lender but i thank God today that i got my loan worth $42,000.Feel free to contact the company for a genuine financial service. Email:(financialserviceoffer876@gmail.com) call/whats-App Contact Number +918929509036 financialserviceoffer.blogspot.com

    ReplyDelete