Wednesday, November 8, 2023

MK ULTRA - Angela Merkel demanded from me to be nice for not causing her POLITICAL damage in Germany

GERMAN "THE NICE" TURNED OUT TO BE AS NASTY AS "THE BAD AND THE UGLY". Merkel is a regular murderous beast and so are other German politicians. 

@Germans - stay where you are at. I don't any of you anywhere near me. You already helped enough. Goes same for Italians.



V Slovenijo zaljubljeni Nemec pomagal Dolenjcem

V teh dneh mineva 35 let od slovesnega podpisa partnerstva med nemškim mestom Langenhagen in Novim mestom. Skupina Novomeščanov si prizadeva, da se partnerstvo neguje in ohrani.





Odpri galerijo

Aute Lampe na obisku na velodromu v Češči vasi. FOTO: osebni arhiv Bojana Avbarja

Tedanje partnerstvo je preraslo v vsesplošno gibanje, drug drugega smo bili veseli. Ni jim bilo vseeno za nas. Ko je v Sloveniji leta 1991 izbruhnila vojna, so nas takoj poklicali. Prvi mednarodni obisk po vojni za Slovenijo so opravili ravno predstavniki mesta Langehagen. S sabo so prinesli tedanjih 3000 mark donacije za Splošno bolnišnico Novo mesto,« se Ivo Longar, Novomeščan in tudi eden od akterjev partnerstva, spominja začetka sodelovanja med nemškim Langenhagnom in Novim mestom. Danes si ekipa, zbrana okoli Bojana Avbarja, prizadeva, da se to partnerstvo ne pozabi, ampak se mu nameni do...






Nemški par se je na televiziji hvalil s črno gradnjo na Hrvaškem

Zagreb, 31.10.2023, 17:34 | Posodobljeno pred 8 dnevi

V oddaji na nemški televiziji so predstavili zgodbo nemškega para, ki je v hrvaški Istri kupil sanjsko parcelo tik ob morju in se tam ustalil. V kratkem nameravata zakonca tam zgraditi tudi hišo. A kot poročajo hrvaški mediji, na omenjenem zemljišču sploh ni dovoljeno graditi, prav tako tudi ne kampirati.

V oddaji "37: Späte Träume, neue Welten"(Pozne sanje, novi svetovi), ki so jo predvajali na nemški televiziji ZDF, sta se predstavila zakonca Ralf in Sylvia, ki sta se odločila naseliti na vzhodni obali Istre, v občini Marčana. Na gozdni parceli sta postavila avtodom in zgradila lesen paviljon s teraso. Uredila sta si tudi cesto. 

V oddaji so prikazali posnetke iz zraka, ki prikazujejo počitniško domovanje nemškega para na samotni lokaciji, ki je od morja oddaljena le okoli 100 metrov. Zakonca sta na lokaciji kupila 2,5 ha veliko zemljišče, zdaj pa nameravata tam zgraditi še hišo. 

A kot poroča hrvaški portal Index.hr, na omenjenem zemljišču gradnja ni dovoljena, prav tako ne bi smela tam kampirati. 

Parcela nemškega para tik ob morjuFOTO: Posnetek zaslona - ZDF

"Vedno sva sanjala, da bova lastnika takšnega kosa zemlje. To je genialno," je v oddaji povedala nasmejana Sylvia. Ralf pa je dejal, da se prihodnje leto selita v Istro. "Smo odprti ljudje, ki uživamo v življenju, tako živijo tudi Hrvati," je še dodal Ralf. 

Za hrvaški portal se je odzval predsednik Istrske demokratske skupščine (IDS) Dalibor Paus. "Tako javno hvaljenje, brez sramu in brez zadržkov kot dobra priložnost za izpolnitev življenjskih sanj, a na ilegalen način, je simbolična klofuta vsem: državi, županiji, mestu, občini, medijem, pa tudi vsem tistim, ki spoštujejo hrvaško zakonodajo. To je alarm in čas je, da se vsi skupaj lotimo problema črne gradnje," je dejal. 

Dodal je, da je omenjeni primer le eden od mnogih na Jadranu, ko se zemljišča, bodisi kmetijska bodisi gozdna, kupujejo, nato pa se tam začne na črno graditi. "Nelegalna gradnja je bolezen našega prostora in bolezni se ne bi smeli sramovati, ampak je treba o njej govoriti in se proti njej boriti, ker sicer bo bolnik umrl," je še povedal Paus. 




No comments:

Post a Comment